Over mij

Achtergrond
Ik ben sinds Dec 2012 enthousiast veloteur, als forens van Delden naar Oldenzaal. Mijn hele leven fiets ik al veel, maar niet vaak als echte hobby. Wel van kinds af aan geintrigeerd geweest door ongemotoriseerde vervoersmiddelen: fietsen, zeilen, schaatsen.

Verder wil ik van alles het hoe en waarom weten. Ook wil ik iets positiefs bijdragen aan deze wereld. Dit heeft ertoe geleid dat ik farmaceutisch onderzoeker ben geworden. Ik ben milieubewust, maar het moet wel leuk blijven. Gelukkig getrouwd en inmiddels vader van 2 fantastische zoons.

Waarom blog ik?
Het is begonnen uit enthousiasme om de velomobiel te promoten en zo anderen over de streep te trekken om dit geweldig leuke transportmiddel te gaan gebruiken. Inmiddels heb ik mezelf een extra doel gesteld: om zo nu en dan iets te laten zien van wetenschappelijke methodes: logica, data-gebaseerde discussie. Daarbij trap ik graag wat heilige huisjes omver, onderweg, op zoek naar de nuance.Mijn woon-werk route
Huidige voorkeursroute.
Er is een klein detail anders geworden bij de oversteek van de A1/A35. De nieuwe route is vooral fraaier en heeft 2 kleine fietstunneltjes in plaats van 1 groot viaduct. Dit kost me iets snelheid bij de lange afdaling naar Delden toe.
 
 

Oude voorkeursroute om Hengelo heen. 19km, 1 stoplicht, weinig verkeer.

Korste route door Hengelo. 16km, vele stoplichten, veel verkeer.Geen opmerkingen:

Een reactie posten