zaterdag 6 april 2013

Het waren toch 101 Dalmatiers?

Dit gaat niet over Magic Bullet....maar het is vreemd genoeg voor een post.

Gister vanuit Delden naar Hamburg op en neer gereden voor mijn werk. Vandaag van oost naar west Nederland gegaan in een poging onze oude woning te verkopen tijdens de open huizen route. Tot aan Amersfoort dit alles in 24 uur (~750km). Even mijn portie gespaarde woon-werk CO2 geconsumeerd :-O

Onderweg zie je weleens wat wild, en op een gegeven moment ga je ietwat verbaasd zitten tellen....geloof het of niet:

101 reeen geteld.

Vaak in groepjes van 5-8 dieren, soms alleen. Anders zie ik ook wel vaker een paar reeen, maar nooit zo ontzettend veel, ook niet op dit soort lange trips. Dit keer liepen ze vaak in groepen midden op de dag en middenin een weiland. In Duitsland hadden mijn collega en ik er al 82 geteld, vrouw en kinderen wilden het eigenlijk niet geloven...tot ze er vandaag in korte tijd nogeens 19 bij telden.

Ik vond het heel bijzonder, maar ik vermoed ook een beetje zielig. Het land is helemaal verdroogd en er is bijna niets te eten voor ze aan het eind vd winter. Ik denk dat ze totaal verhongerd op zoek zijn naar de laatste beetjes groen in de weilanden, en daarom hun natuurlijke schuwheid laten varen.

Toch ook het vermelden waard:
vele fazanten, waarvan 2 op het asfalt geplakt
1 vos
roofvogels niet geteld, maar zeker 1 wouw
hazen, kieviten, een grutto(?)

En dan de Nederlandse taalvraag van vandaag:
Het is een vlucht regenwulpen (niet gezien), een zwerm bijen (niet gezien), een roedel wolven (niet gezien) en een .... kraanvogels (wel gezien en ze vlogen niet). Ik hou het op een grote kudde kraanvogels, helemaal fout, maar het bekt lekker. Nooit eerder gezien, kraanvogels in het wild, hooguit 1-2 toen ik een klein was, op vakantie.

De vele konijnen bij ons werk achter tellen niet mee, dat zijn halve huisdieren, ik zou bijna aan urban hunting gaan doen. Lekker vers konijntje mee in de velomobiel ;-)

Wat kan de wereld indrukwekkend zijn...

5 opmerkingen:

 1. ff googelen, word steeds geschreven over een groep kraanvogels

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://vroegevogels.vara.nl/Video.742.0.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=363865&cHash=d9f3e11c785e284841dbd337e9b5d4a9

   hier staan er een paar meer

   Verwijderen
 2. Mooi filmpje, zoiets was het, maar niet zon grote groep. Saai woord hoor, groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afgelopen woensdag bijna een ree op de neus van mijn Quest gehad. Ik zag hem lopen in het weiland, min of meer parallel aan mijn route. Verderop komt dan een bocht, en heb ik maar even ingehouden om de ree voorrang te verlenen. Ging verder prima, leuke ervaring. Dit was overigens bij Fort Rijnauwen, vlak tegen Amelisweerd aan.

  BeantwoordenVerwijderen