woensdag 3 april 2013

Maandstatistieken, PR en Risse

Naast de publicatie van de maandstatistieken, heb ik ook weer een leuke melding voor het begin van deze maand. Gister ging de temperatuur eindelijk weer eens wat omhoog en hopla, weer een PR. Klaagde ik laatst nog ergens dat ik niet eens door de magische 35km/h heen kwam, gister is dat dus wel gelukt: 35.41km/h, incl wachten op het stoplicht. Ook is mijn topsnelheid door de iets minder magische 51 heen: 51.09 km/h. Op GPS dan, want mijn fietscomputer heeft al vaker hogere waardes gegeven.

Terug naar de maandstatistieken. In maart ben ik door de wederom magische 30 km/h gemiddeld over alle ritten heen gegaan: 30.9 km/h. En dan ook nog de magische gemiddelde topsnelheid van 45km/h gepasseerd: 45.7km/h. En of dat allemaal nog niet magisch genoeg is, ben ik tot slot ruim door de magische grens van 600km/maand heen gereden: 626km in deze lange, koude en winderige maand. Voor het eerst ook sneller dan in januari op de Kojak.

Kortom, een magische, mega-snelle maand maart met Magic Bullet: mmmmmM...Nou ja, alles is relatief, want anderen toeren hier met gemiddeld 42km/h door het Twentse landschap en rijden effe een rondje van 115km als ze zich een middagje vervelen. http://pdrond.blogspot.nl/2013/04/115-snelle-kilometers.html
Ik heb dus nog een lange weg te gaan als ik ooit zoiets zou willen bereiken. Maar goed, alle vooruitgang komt in kleine stapjes. En ook die moeten gevierd worden.

Over vooruitgang gesproken, binnenkort ga ik een Risse demper bestellen. Wie weet ga ik dan nog wat sneller, maar in ieder geval comfortabeler en veiliger. En vooral dat laatste is belangrijk. Uitsluitend positieve reviews gelezen, en inmiddels zitten ze standaard op de nieuwe Sinnerbike Mango’s. Risse dempers komen in 2 smaken: Genesis (vaste demping) en Astro 5 (instelbare demping), mijn keuze gaat waarschijnlijk vallen op de goedkopere en lichtere Genesis. De Astro met verstelbare demping is blijkbaar vooral voor wisselend gebruik van stuggere en soepelere banden, gecombineerd met racen. De Genesis is prima all-round volgens Wim Schermer. Dus dat zou goed genoeg moeten zijn voor woon-werk verkeer en heel, heel, heel misschien een enkele race. Tot slot is de keuze aan achterbanden voor de Mango sowieso beperkt.

Feedback over de keuze Genesis of Astro is van harte welkom.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Magic,

  Een magische maand dus........, ben ik niet de enige met records blijkbaar. Feedback over de Risse kan ik niet geven, de Strada is op mijn verzoek afgeleverd met een Genesis demper, die tot zoverre gewoon probleemloos z'n ding doet, geen omkijken naar. Ik kan daarom geen vergelijking trekken met een standaard VM.nl demper.
  Proficiat met je records!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, alle begin is moeilijk, maar dat geeft niet want dan kun je nog iets verbeteren:-))
  Gelijk met 40 gemiddeld beginnen is niet leuk, heb je niks te vieren.
  Ik heb beide dempers van Wim geprobeerd en heb ze niet genomen, maar mijn eigen demper aangepast met een tegenveer bovenin, hierdoor bereik ik bijna hetzelfde resultaat.
  Wegcontact is goed, geen dribbel, en hij springt niet meer als ik met 50 over een snelheidsdrempel ga. En toch veert hij nog.
  Kosten € 0.00
  Begrijp me goed, ik zeg niet dat de Risse demper slecht of zo is, alleen ik heb een andere oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is er ook ergens te vinden hoe je dat gedaan hebt Peter ?

   Verwijderen
  2. Ha Peter,
   Ik denk dat ik je hier eens over ga bellen, is ook interessant voor de veerpoten voor.

   Verwijderen