zaterdag 29 juni 2013

Eerste foto's uursrace RDW baan Lelystad 2013

Op het laatste moment in een spontane actie toch nog naar de RDW baan gegaan om de uursrace te kijken. Nieuwsgierig naar streamliners en enkele velomobielen die ik nog niet eerder heb gezien (Evo-K, Milan, maar die was er helaas niet). Alle deelnemers gefeliciteerd met jullie prestaties, er zijn wat records gesneuveld, zo lijkt het. De (on)officiele uitslag is hier te vinden. Als ik het goed zie, wisselen Evo-K's en Questen elkaar af. Jammer dat het model niet vermeld wordt. Volgend jaar doe ik ook mee, om de eer der Mango's hoog te houden. Jullie zijn gewaarschuwd.

 Ik heb een hele stapel foto's gemaakt, ook met nogal verkrampte gezichten. Leuk, maar niet voor op een blog. Ik weet niet goed wat ermee te doen, want ik heb ook niet al jullie namen scherp (ik miste so-wie-so het biertje na afloop, maar goed). Ik zou ze kunnen uploaden met We Transfer, dan heb ik wel e-mail adressen nodig...en dat is ook niet zo handig op een blog....via de organisatie?
 De enige Mango...Blue Bullet, niet alleen dezelfde velomobiel, maar ook dezelfde familienaam...
'Dit doe ik nooit meer' was het antwoord op mijn uitdaging voor volgend jaar.Het mooiste perspectief...aan het eind vd 2e bocht.
Talloze onderlinge gevechten. Zie Quezzzt' Hond met 7 lullen.

De  uiteindelijke winnaar(?), Daniel Fenn(?), in een half doorschijnende Evo-K stuift grommend voorbij. Let op het enigszins beperkte zicht. Ik hoop dat hij er zo niet mee op de openbare weg rijdt...

Wim, je kap sloot niet perfect aan, dus volgend jaar kan je nog sneller! Gefeliciteerd met je record.
Naschrift: Natuurlijk is dit Wim niet! ...hoe kletst ik me hier nu weer uit?! ...het was een geintje...euh...dit was om te testen of jullie wel zaten op te letten (want ik zat het niet)...of...blogger heeft de verkeerde foto geupload...
...maar dit is Wim wel, en zijn kap sluit uitstekend aan (..uiteraard, hoe kan ik daaraan twijfelen...). 

Hoezo beperkt zicht?! Ergens zal wel een camera zitten. Hoe hard was dit ei? Trouwens geen eitje om mee te fietsen, zwabber zwabber.


Na afloop...

20 opmerkingen:

 1. Leuk al die foto's.

  Blijft toch een zeer bijzondere fiets, die half doorzichtige Evo-K.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, de man met de grote camera, toch? Je was met vrouw en kind? Want dan weet ik of ik het juiste gezicht bij de juiste naam heb...
  Als je nog mooie foto's hebt waar ik op sta dan mag je die mailen naar (hoe kan het ook anders) Questeritus apenstaartje gmail punt com ;-)
  Als ik ze mag gebruiken op mijn eigen site staat uiteraard jouw naam eronder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, rood zeilersjack met gele capuchon en veel te grote camera. Vrouw en 2 kinderen. Ik zal de foto's verzamelen voor je. Uiteraard mag je ze gebruiken.

   Verwijderen
 3. De fiets van Daniel is de speciaal voor hem en door hem ontworpen Evo-S. Hij trekt hem min of meer aan. Geen gelcoat en verf scheeld weer een paar kg. Het zicht is een soort nacaduckt van ca 2 cm2 groot. Hij komt er niet mee op de weg. Daar is hij niet voor ontworpen.

  Het ei is de 2 wielige record aanvaller Cygnus van Jan van S. voor Battle Mountain deze herfst. (133 km/u?) Het puisje boven op is de camera. Hij kijkt dus via een monitor.
  Er was ook een zwarte 3 wielige uitvoering van de Cygnus van Pieter P. Die kampt juist met stabiliteit problemen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het mooiste ei ooit. Ik hoop dat er ook wat ventilatie door de periscoop heen komt. De neus is trouwens te stomp, dus het kan nog harder.

   Die 3 wieler kampt met nog grotere stabiliteitsproblemen is waarschijnlijk de juiste frasering.

   Verwijderen
 4. Hi Magic Bullit,
  Als je met Wim en de niet goed sluitende kap op mij doelt, dan klopt je onderschrift niet. Ik ben het niet.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Wim, tekst is aangepast en de juiste foto erbij. Wilde effe checke of je mijn blog nog wel las ;-)

   Verwijderen
  2. Hallo Magic Bullet,
   Ik (Marco Loogman, Quest 450) ben de man in de quest met de niet goed sluitende kap. Dat is wel een verbeterpunt voor de volgende keer, want ik sta bijna onderaan in het klassement voor volledige stroomlijnen.
   Groeten, Marco.

   Verwijderen
  3. No worries Marco, ook mijn Sinnerkap sluit niet goed aan. Het voordeel is echter wel dat de warme, vochtige lucht makkelijker kan ontsnappen. En inderdaad, ook voor mij is dit een aandachtspunt voor de toekomst.

   Verwijderen
 5. Er reed nog iemand anders met een gele Quest en gele racekap....

  Dat is ook precies waarom mijn Quest een zwarte streep voor en achter had als herkenningsteken voor mijn vrouw en kinderen.

  Maar sinds jij - zelf een velomobielrijder - ook niet kan onderscheiden wie wie is, kan ik het mijn vrouw ook niet kwalijk nemen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blue Bullet moet denk ik een beetje gedemotiveerd zijn geraakt alleen maar langs zoevende velomobielen en ligfietsen te zien en horen zodat je het idee krijgt niet vooruit te komen terwijl je je toch op maximaal duurvermogen bezig bent.

  Dat overkwam mij vorig jaar ook in de Strada en nu in veel mindere mate ook in de Quest. ( en enkel omdat ik nu ook wat meer deelnemers zelf kon inhalen )

  Daarom is het ook leuker als meer niet al te hevig gemodificeerde velomobielen van dezelfde soort meedoen zodat je je daar wat redelijker qua kracht en conditie aan kan meten.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een manier: eerst met 50kmh een aantal deelnemers inhalen en dan uithijgen langs de kant :-))) schijnt toch ook niet helemaal bevredigend te zijn heb ik gelezen op een niet nader te noemen blog. Maar volgend jaar zal ik als slachtvee in mijn Mango dienen voor jouw ultragemodificeerde Quest.

   Verwijderen
 7. hoi Magic, volgens mij hebben wij elkaar ook nog gesproken zonder het van elkaar te weten, toen je met vrouw en kind(eren) het terrein opliep en vroeg of ik wist waar Quezzzzt was...haha grappig, aangenaam kennis te maken.
  Ook voor mij geldt hetzelfde, als je foto's hebt van mij (steekwoorden: gele quest met groen/witte streep en zwarte sinner kap, donker-groene volvo, kale kop en baardje ...) stuur maar naar lorenzgroters@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, inderdaad, nog even virtueel handje schudden. Ik stuur ze op.

   Verwijderen
 8. ALs je nog wat geduld hebt L@r3nz krijg je jezelf in actie te zien vanaf een Quest die jij inhaalt. En mooi de nadering en het passeren met de achterste camera, en het passeren en wegrijden met de voorste camera.

  En dat voor iedere deelnemer die ik tegenkwam, in welke richting ten opzichte van mij ook. Heeft me wel een paar uur knipwerk gekost, maar ik wilde iedereen een leuk beeld van zichzelf in actie geven.

  Met youtube downloader kun je dat filmpje gewoon van youtube op je eigen computer zetten en het verder bewerken naar wil.

  Maar...mijn andere computer is nog hevig aan het renderen aan die filmpjes....en op youtube zetten ( zal in meerdere delen van 15 min moeten ) kost ook nog tijd.

  Nog even geduld aub :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed man, wat ben je daar snel mee. Mijn filmpjes blijken allemaal schots en scheef (uiteraard). Ga ik ook uploaden.

   Verwijderen
 9. Hallo Magic Bullet, het zijn prachtige foto's! Zou je er mij ook een paar willen opsturen? Ik rij met de gele quest met dubbele koplamp. Ook de kap is geel. Deze sluit niet helemaal aan, zie eerdere opmerking. Stuur ze maar naar chloogman@gmail.com. Bij voorbaat dank! groeten, Marco.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uiteraard, ben nu wel even druk met werk, maar de komende dagen krijg je ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Magic,

  Ben het geheel eens met alle bovenstaande commentaren, mooie foto's!
  Ik heb het gevoel toch iets misgelopen te hebben....

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgend jaar meedoen! Volgens mij maak je dikke kans een hoge klassering. Dat zou lachen, in een Strada...

   Verwijderen