woensdag 5 juni 2013

Verbeterde zichtbaarheid Magic Bullet

Zeker nu het mooier weer wordt en ik overdag woon-werk fiets, valt het mij op dat mijn grijze kap juist niet opvalt. De dubbele koplampen die mij in het donker zeer goed zichtbaar maken, helpen ook niets meer in het zonnetje. En ook mijn grijze dichte skihelm helpt niet echt. Omdat die te warm werd boven 15oC, was de eerste maatregel voor betere zichtbaarheid overdag simpel: een Magic Bullet knal rood-wit-grijs-zwarte open gewerkte fietshelm. Bevalt prima en ik heb het idee dat er door de sleuven meer verkoelende wind op het  koppie komt dan zonder helm.

Dan, wat te doen met de onopvallende grijze kap? Eerst dacht ik aan rood-witte strepen, maar na wat probeersels kreeg ik de indruk dat het er niet erg profi uit zou zien. Een groot pas op! verkeersteken? Dat is in de juiste kleuren, maar het leek me niet erg persoonlijk. Bovendien weet ik niet wat oom agent daarvan zou vinden.

Ook heb ik gedacht aan boze roofdier-ogen. Dat trekt altijd de aandacht. Maar, als je een paar keer een paard (DE regionale hobby hier in Twente) hebt ontmoet, dan weet je dat dat niet zo'n goed idee is....

Uiteindelijk heb ik voor onderstaand gekozen en ik vind het geslaagd. Vrolijk, strak reflecterend rood en opvallend. Besteld bij 123stickers.nl voor een paar tientjes. Tot slot heb ik me boos gemaakt op het Sinnerbikes.com logo. Niet erg strak met jaren 80 digi-lettertjes (sorry voor de jongens en meisjes in Groningen) in on-Magic Bullet groen. Dus daar heb ik gewoon Sinner (met Magic Bullet stip) van gemaakt. Een stuk strakker.
altijd leuk, spelen met de flitser op reflectie letters


Vrouwlief: 'wat is dat voor spikkel? Krijg je die er niet af?'

12 opmerkingen:

 1. Ik vind het bijzonder geslaagd !

  En nu is de Mango ook wat persoonlijker aan jou gebonden en uiterlijk geen eenheidsworst meer.

  Ik wil dat eigenlijk ook - al was het maar omdat mijn vrouw en kinderen zwaaien naar alle gele velomobielen op een wedstrijd - maar ben er nog niet uit hoe.

  Anders dan jij mag mijn Quest best agressief/roofdierachtig overkomen op andere fietsers. Ik heb liever dat ze de gele kruisraket vrezen en aan de kant gaan dan dat ze hem leuk vinden, lol...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. thanks, je hebt een heel mooi Quezzzt logo, kan die er niet op?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Magic,

  Tja, opvallen doet het zeker, mooi? Dat is een kwestie van smaak, ik zou het zelf niet uitgekozen hebben, maar als je er tevreden mee bent is het prima!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maarreh die spikkel...krijg je die er niet af ? :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsja, beauty is in the eye of the beholder...

  Wat zijn die Hollanders toch altijd weer complimenteus. Not, maar wel eerlijk, en da's ook wat waard. Lachen idd, van die vrouw van me. Had net mn post klaar, kijkt ze even over mijn schouder naar de foto, lekker lomp.

  Om heel eerlijk te zijn had ik de Mango Sport Red Edition met in het klein 'Magic Bullet' bij de smurfenhoed heel wat beschaafder gevonden. En waarschijnlijk net zo opvallend. Maar voor mij bijna 2x zo duur (want nieuw ipv demo exemplaar)

  MAAR DIT SCHREEUWT LEKKER HARD!!! WOEHAAAAH!!

  en daar word ik dan weer helemaal vrolijk van. Bovendien, mijn 1e indruk na 1 rit is dat het helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeer geslaagd Magic! En zo tot de verbeelding sprekend! Bestickering op een velomobiel maakt je zeker beter zichtbaar (kan ik uit eigen ervaring vertellen)

  Groetjes, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Magic,

  Ik ben meestal iets te eerlijk en vooral te direct, en daar moeten mensen wel tegen kunnen inderdaad. Ik vond de keuze Strada versus Mango lastig, en was bijna overstag voor inderdaad een Red Edition, maar dan in de + uitvoering. Alles was mogelijk in Groningen! En dan was het ook een geheel rode geweest, net als de Strada, dat is nou eenmaal mijn kleur, ook een kwestie van smaak(of wansmaak, vul zelf maar in), het was zeker niet mijn bedoeling om kwetsend over te komen, zoals ik al schreef als jij zelf tevreden bent is het prima.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De standaard al lichtere Mango was wel een flink voordeel geweest in de bergen Adri ;-))

   De bedrijfscultuur - op werkvloer niveau dat is - waar ik werk is ook ultra direct. Soms gemengd met wat grovere taal ook nog. Zelfs niet alle Nederlanders kunnen daar tegen ;-)))

   Voorbeeld : iemand rekt een vergadering onnodig in de ogen van de aanwezigen.

   Aanwezige 1 : blablablabla
   Aanwezige 2 : *kijkt aanwezige 1 aan en zegt* "Ik heb liever dat je je bek houd"
   Aanwezige 1 : *stilte*

   Voorbeeld 2 : conducteur komt voorin de cabine wat tegenwoordig bij (spoorweg)wet verboden is.

   Conducteur : Hallo hoe gaat het ?
   Machinist : "Ik heb liever dat je weggaat"

   Lekker direct, niet mis te verstaan en eerlijk. Maar vaak wordt het toch niet gewaardeerd.... bij die vergadering vloeiden er zelfs tranen, aangesprokene was een vrouw, lol...

   Verwijderen
  2. Grappig. Voorbeeld 1 vind ik dus echt niet kunnen, maar voorbeeld 2 was waarschijnlijk letterlijk hetzelfde bij mij eruit gekomen: 'goed, maar ik heb liever dat je weggaat.'

   Verwijderen
 8. Ha Adri,
  No worries mate! Ik heb zelf ook nog weleens last van directheid...en de eerlijkheid wordt zeer gewaardeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Magic,

   Sans rancune dus, gelukkig! Tja Quezzzt, gewicht is één aspect, zeker niet onbelangrijk. Geluid inwendig is een ander, en dat viel zwaar in het voordeel van de Strada uit. Soms weet ik nog steeds niet wat beter geweest was, grappig genoeg heb ik dus in maart '12 een proefrit in Groningen gemaakt in.........de latere Magic Bullet! Als Sinner ipv een Sport een + met bredere banden als demo-fiets had gebruikt had het hele verhaal misschien toch een andere wending gekregen. De Strada maakte minder herrie van binnen en leek wat "zachter" te lopen, maar ja die stond dan ook op F-Lite's, de Mango Sport op keiharde Durano's. Als ik opnieuw voor de keuze stond zou het waarschijnlijk even lastig zijn......
   Ik vind zo'n Red Edition nog steeds fantastisch afgewerkt van binnen, en als je kiest voor bv een combinatie van Rohloff tussenas en Schlumpf speeddrive heb je ook in de bergen een heel goed bereik. Keuzes..........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 9. Ha Adri,
  Voor als je ooit nog een Rohloff overweegt, die maakt nog meer herrie!

  BeantwoordenVerwijderen