vrijdag 11 januari 2013

Alweer een ritrecord

Tsja, als je net een velomobiel hebt, dan wil er weleens een persoonlijk recordje sneuvelen, vanavond op de terugweg:

Gemiddelde snelheid: 31,26 km/h
Maximum snelheid: 43,33 km/h

Magic Bullet snorde tevreden naar huis.

Gemeten met de GPS, de fietscomputer geeft hogere maximum snelheden aan, maar daar zit ik niet de hele tijd naar te kijken. 48km/h heb ik gezien. Ik zit me nog steeds af te vragen waar dat verschil van komt, maar het is de GPS die in ieder geval te traag reageert. Afgelegde afstanden komen wel overeen...

Ook typisch: vanmorgen was ik niet vooruit te branden (25km/h gemiddeld). De Kojak achter bleek zacht te zijn en ik had ook niet veel zin op de vrijdagochtend. Ventiel niet goed vast gedraaid na mijn testjes? Hoe dan ook, bij aankomst op mijn werk even flink opgepompt, en hops, dan rijd je een stuk harder naar huis. Ik ben benieuwd hoe hard hij is, er zit geen manometer op het pompje in Magic Bullet.

6 opmerkingen:

 1. Een gemiddelde van 30+ km/u op de openbare weg is vrij vlot idd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes, ik had gisteren nipt aan ook 30km/u als gemiddelde snelheid maar dat was behoorlijk doorbikkelen met het koude weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de fietscomputer zou accurater moeten zijn bij snelheden. Staat de bandomtrek wel correct ingesteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Ik denk dat de wielomtrek klopt want de afgelegde afstand vd fietscompu komt overeen met de GPS. Gemiddelde snelheid GPS klopt ook, dat is makkelijk narekenen: ritafstand/rittijd. Maar de actuele snelheden komen niet overeen en de GPS is bijna altijd lager, zeker bij pieksnelheden. Ik heb een iPhone 4 met Runtastic als app. Gek is ook dat ik nooit stil sta in de statistieken, terwijl ik toch echt stop voor rood....

   Verwijderen
 4. @quezzzt en Mark: ik heb me wel beetje zitten uitsloven gister.... de route heeft maar 1 stoplicht op bijna 20km en verder bijna geen verkeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Okke, een tip mocht je het nog niet weten: het Franse ventiel van Schwalbe binnenbanden bestaat uit 2 delen. Deze zijn af fabriek niet stevig vast gedraaid waardoor de band langzaam leeg kan lopen. Even goed in elkaar draaien dan heb je daar in elk geval geen last meer van.

  BeantwoordenVerwijderen