dinsdag 8 januari 2013

Gelinked op ligfiets.net

Vandaag de 1e reaktie op mijn blog gekregen van Paul Mooi Geel Is Niet Lelijk. Daaruit bleek dat er een link naar mijn blog is geplaatst op ligfiets.net. Gauw even kijken. Mijn bandentest is opgemerkt en dat levert meteen een enorme piek in de blog-statistieken op. Leuk, maar echt spannende resultaten heb ik nog niet te melden. Dus nu schept het opeens verplichtingen om door te gaan met de tests. :-) Ik beloof niets over de tijdslijnen, maar zelf ben ik in ieder geval heel nieuwsgierig naar hoe de Supreme het zal doen.

6 opmerkingen:

 1. Dag Okke,

  Welkom in velomobiel-land en weblog-land! Ik heb de afgelopen 2 jaar met veel plezier in een Quest geforensd van Neede naar Hengelo (langs het kanaal ten zuiden van Delden).

  Ben benieuwd hoe de Supreme jou zal bevallen. Ik gebruik hem standaard als achterband onder de Quest, vind het een fijne allround en all season band. Wel iets langzamer dan de snelste, maar daar staan andere goede eigenschappen weer tegenover.

  Groet,
  Marc
  http://tiny.cc/velove

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marc,
  Aha, dus jij bent 'de andere velomobiel, een gele die langs het kanaal naar Hengelo gaat'! Dat is een standaard reactie van de Deldenaren als ze Magic Bullet zien. Je hebt ze vaak laten schrikken als je weereens voorbij kwam; de koeien geven nog steeds zure melk als ik het geloven moet ;-) Reed je dan over een stuk onverhard fietspad?
  Groet Okke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je nu ook gevonden en ik zie andersom ook.

  Men heeft ons nu mooi te grazen genomen bij ligfiets.net want ook ik ben gelinkt.

  Deden ze al eens eerder toen ik nogal vol was over mezelf op CV2012 en geen idee had dat een paar honderd rijders dat gingen lezen. Toen heb ik wel - terecht- commentaar gehad....

  Geen druk...er lezen ineens alleen maar honderden ligfietsers en velomobielers mee die een eigen mening hebben over wat je allemaal neerzet. En daar wellicht op terugkomen bij een evenement of ontmoeting ;-)

  Wel leuk en interessant dat je ook de helling rolproef gebruikt voor metingen. Zonder vermogensmeters moet je toch een zo constant mogelijke kracht zien te vinden om verschillen te meten. Niet wetenschappelijk nauwkeurig ( waar Wim naar neigt ) maar wel accuraat genoeg voor een goede indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Quezzzt,
   Lachen, dat Ligfiets.net! No pressure idd...bedankt voor de tip, ik denk dat ik maar weg blijf op alle velomobiel evenemententen. ;-)

   Over de zin en onzin van rolweerstandtesten met uitrollen, pendelen of een Michelin RRV2 drum ga ik maar eens een apart berichtje maken. De mate van wetenschappelijkheid is bij alle methodes uiteindelijk vooral afhankelijk van hoe je de test doet en wat je vervolgens denkt dat de resultaten je vertellen. Jij en ik hoeven ons niet te schamen voor uitroltests en ik krijg graag tips voor verbetering.

   Bij vermogensmeters wil ik juist weg blijven. Er is een prima alternatief. Ik wil de zwaartekracht zijn werk laten doen en die is redelijk constant met een relatieve onnauwkeurigheid 2 × 10−9, zie Wikipedia. Ik hoor graag over de vermogensmeter die daar aan kan tippen, maar ik denk dat ik die niet kan betalen.

   Helaas zijn er wel nog wat andere onnauwkeurigheden in een uitroltest...die probeer ik (deels) te ondervangen door op elke meetdag dezelfde standaard meting mee te nemen en alles relatief tov die standaard uit te zetten.

   Verwijderen
 4. @Okke: ik volgde na de Kanaaldijk de Oelersteeg, een stuk bolle klinkerweg van 1.2 km. Een rotstuk, maar altijd nog beter dan onverhard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat je niet gek maken door Ligfiets.net! ;-)

  Theo

  BeantwoordenVerwijderen