woensdag 16 januari 2013

Door de sneeuw - lage kwaliteit foto's

Op de heenweg vanmorgen via Borne. Mijn nieuwsgierigheid heeft het gewonnen van de voorzichtigheid. Rustig aan gedaan en genoten van een mooie rit door het witte twentse landschap. Wel zwaar door de sneeuw, niet alle wegen zijn geveegd, hier en daar is de sneeuw van de hoofdrijbaan, hop, op het fietspad geveegd.

De Marathon Supreme geeft dan wel meer grip dan een Kojak, het bleef op sommige plekken zwabberen.

Omdat niet alles geveegd was leek het me niet zo'n goed idee om terug dezelfde route in het donker te nemen. Dan zie je geen verschil tussen pad en greppel...terug dus door Hengelo en me aanpassen aan andere weggebruikers.Excuses voor de povere kwaliteit van de iPhone. Toch maar een echt cameraatje meenemen voortaan.

6 opmerkingen:

 1. Hi Magic Bullet,
  Je verontschuldigt je voor de kwaliteit van je iPhone. Dat hoeft echt niet hoor. Mag ik een van jouw foto's gebruiken in een algemene posting over fotografie op blogs?
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Wim,
   Laat ik het spel meespelen ;-)
   Ik ben in principe positief over gebruik van mijn foto's voor positief/neutrale berichten, maar ik wil graag weten welke foto. Een negatief bericht over mijn foto heb ik liefst rechtstreeks op mijn blog.
   Dank voor eerst vragen en dan doen.

   Vwb die iPhone, is ook een stukje persoonlijke frustratie: ik kon de compositie niet zien omdat door de schuimkap mijn hand voor het scherm zat en de kwaliteit bij weinig licht kan een stuk beter. Stom, omdat ik eigenlijk mijn compact camera mee wilde nemen, waarbij ik van die problemen geen last heb. Tot slot: de mooiste foto zit altijd in mijn hoofd...

   Verwijderen
  2. Hi Magic Bullet,
   Ik ben fotograaf en kan met eenvoudige middelen foto's die ogenschijnlijk mislukt zijn gewoon heel toonbaar maken. Kijk voor jouw tweede foto maar hier: https://picasaweb.google.com/115284316129865207834/MagicBullet#
   Als ik de originele opname zou hebben zou het resultaat nog veel beter zijn.
   Ik ben er niet op uit iemand te laten struikelen. Ik wil een betoog maken waarom een weblog aantrekkelijk is en aantrekkelijker kan worden door meer zorg te besteden aan zowel tekst als foto's.
   Als je de originele opname naar me toe wil sturen, kan ik het je laten zien.
   Groeten,
   Wim

   Verwijderen
  3. Nou, mijn toestemming heb je hoor! Ik stuur je het origineel vanavond.

   Verwijderen
 2. heerlijk die winterse weggetjes in het Twentse landschap. Ik heb zelf in Enschede en Hengelo gewoond, dus een stukje nostalgie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat Wim met die foto gedaan heeft is best indrukwekkend, vind ik.

  En ik ben best nieuwsgierig naar dat betoog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen