zondag 24 maart 2013

BIS, FIS en RIS

Alle onderstaande plaatjes, en de RIS op mijn vorige post mag je van mij op je velomobiel plakken, als je het me even laat weten, haha. Eventuele andere copyrights zijn voor eigen risico.

Op verzoek, het sticker-ontwerp voor MIS (Moped Inhaal Syndroom), streepje zetten als je een serieus doorrijdende brommer inhaalt. In tegenstelling tot wielrenners, geldt een fly-by buiten de bebouwde kom (40km/h) of op de hoofdrijbaan (45km/h) ook als MIS vind ik:

In mijn geval: geen streepjes, ik ben volkomen kansloos in het land van Oerend Hard, waar bovenstaande snelheidsbeperkingen niet schijnen te bestaan voor brommers.

Bronvermelding:

Moped
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Moped_aus_Zusatzzeichen_1046-11.svg

Smiley
Marjelleblogt.worldpress.com

De brommer is het Duitse verkeerssymbool, schijnt openbaar te zijn. De smileys kan ik alleen vinden op andere blogs. Geen idee waar het oorspronkelijk vandaan komt, maar voor zover ik weet zijn smileys vrij in gebruik.


En dan hierbij het FIS (File Inhaal Syndroom). Streepje zetten bij het inhalen van tenminste 50 auto's in de file. Sticker plakken bij voorkeur op de linkerzijde van je velomobiel.In mijn geval zou ik toch wel een stuk of vijf streepjes mogen zetten denk ik, zelfs hier in het rustige oosten, helaas.

Bronvermelding:
http://members.iinet.net.au/~felsche/Bernd/SENSE/D-Signs/

Dit is het Duitse verkeersbord voor mogelijke filevorming.


Op mijn vorige post heb ik nog even de bronnen vermeld bij de RIS. Volgens mij is ook daar alles copyright vrij, maar gebruik is uiteraard op eigen risico.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben niet zo happig op snor-en bromfietsen inhalen.

  Ten eerste krijg je zeeeeeer ongezonde ( want onvolledig verbrand door het meestal 2 takt motortje ) uitlaat gassen in je longen terwijl je die juist maximaal volzuigt om die vieze ondingen* zowiezo in te halen want of het nu en snor-of bromfiets is tegen over over de 50 km/u rijden ze allemaal.

  Ten tweede houden snor-en bromfietsen ~50 km/u vol totdat de tank leeg is zonder moeite van de rijder.

  *Ik reed van mijn 16e tot mijn 18e ook op knetterende stink 2 takts....ik vond toen iedereen die zoiets zei een bejaarde zeikert...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...en zo zijn we stiekum bejaard geworden...:-) ongelofelijk smerig die brommers, helemaal als je recht achter die uitlaat hangt. Ik had eerst die rookwolk dan ook veel groter, maar dan zie niet meer wat het is. Een MIS streepje vind ik dan ook de grootste en tegelijk minst benijdenswaardige prestatie. Een paar jaar terug was er sprake van een verbod op 2-takt motoren, niets meer van gehoord. Van mij zou het mogen. Overigens, achter een trekker met mest aan rijden is ook geen pretje, maar dan moet je maar niet op het boerenland gaan wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie kennen De Eerlijke Brommer toch wel?

  http://www.facebook.com/Eerlijkebrommer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Eerlijke Brommer bestaat zelfs echt :)

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rkld0aXRNms

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Symbooltje weleens gezien. Filmpje: :-) daar krijg ik spontaan een astmatische aanval van! Met geheel in stijl, rood, mondkapje. Uche uche. Don't try this at home...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Magic,

  Ik ben op de racefiets al jaren geleden gestopt met achter een brommer hangen in de zuiging. De reden daarvoor is de in de meeste gevallen omhooggeleide uitlaat van de brommers tegenwoordig. De snelheid van 50 of 55 km/h was dikwijls geen probleem, wel de recht je longen in blazende vergifwolk van uitlaatgas, zoals Quezzzt terecht opmerkt.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tja men kan mengsmering vervangen door Aspen fuel is 99%schonere brandstof dat scheeld is wel duurder maar gezonder en schoner .

  BeantwoordenVerwijderen