woensdag 13 maart 2013

Cold as ice - Contour ROAM2 Video

Was het vorige week nog 14oC, nu is het -7oC. Winter strikes back!

Met wat gepruts is het me hopelijk gelukt om de videokwaliteit te verbeteren van de filmpjes die ik op mijn blog zet. Ik hoop dat het goed afspeelt vanaf Blogger. Dit filmpje zou in elk geval een betere indicatie moeten geven van de kwaliteit van de Contour ROAM2 camera. Wel zal dit de laatste video zijn die ik met NCH VideoPad Editor maak, want de freeware versie blijkt opeens vol met bugs te zitten. Voor de geinteresseerden: oa vastlopen bij afspelen 'op de lijn' en het niet kunnen renderen van beeld tijdens afspelen op de lijn. Heel frustrerend als je probeert een filmpje te maken met een beetje timing erin.

Anyway, enjoy and play it loud again!

Cold as Ice - Foreigner - 
Rechtstreeks in Blogger geplakt. Zie volgende post voor de versie die via YouTube gaat. Nogal een verschil.

Nou mijn pogingen om hogere video kwaliteit op blogger te krijgen zijn hopeloos mislukt. Dan maar de youtube tip van Quezzzt proberen.

4 opmerkingen:

 1. Hi Magic Bullet,
  Het lijkt er sterk op dat de kwaliteit maar 240 pixels is. Het is ook geen standaard YouTube beeld, vanuit je blog kan er niet naar YouTube worden geschakeld.
  Wel lekkere muziek :)
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja mooi %^#^ je schijnt full HD te kunnen uploaden naar een youtube kanaal dat alleen via een link op blogger te bereiken is. Aldus de tip van Quezzt op mijn post van 14 feb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yep youtube accepteert het filmpje in de kwaliteit zoals het gemaakt is, in mijn geval 1080P (HD)

  Ook kun je bij uploaden kiezen of het openbaar is op youtube of prive, bij de laatste optie kunnen alleen mensen met een directe link het filmpje zien. Dat doe ik altijd met filmpjes met muziek vanwege de rechten op de muziek die eventueel geclaimd kunnen worden.

  De Blog maakt het je makkelijk je eigen youtube filmpjes te kunnen weervinden zonder ingewikkelde links. Je drukt gewoon op het film invoegen symbooltje en dan mijn youtube...en al je filmjes zijn al gevonden.

  Youtube geeft standaard weer in 480P volgens mij. Maar als je in 1080P hebt opgenomen kun je in youtube met het tandwieltje tot 1080P instellen. Dat is aan de kijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn Contour Roam2 inmiddels een paar keer gebruikt en de resultaten op YouTube gezet (https://www.youtube.com/user/paulvanroekel). Kwaliteit is prima. Je moet dan wel een YTouTube account aangemaakt hebben.

  Handig is het ook dat ik beschik over Adobe Premiere Element 11 waarmee je redelijk eenvoudig je videomateriaal kunt bewerken. Een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen